21.7.2017 Mäntylä-kodissa auttavana kätenä

Aloitin kesätyöni Mäntylän asumispalvelussa 3. heinäkuuta. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa asukkaiden syöttämistä, vuoteitten petaamista, pöytien kattamista, asukkaiden viihdyttämistä, kuten esimerkiksi kynsien lakkaamista sekä kitaralla soittamista. Olen myös ulkoiluttanut asukkaita ja tehnyt muita avustavia työtehtäviä.

Tavallinen työpäiväni alkaa joka päivä kello 8.00 ja päättyy kello 14.00. Aamulla töihin saapuessani laitan työasun päälleni, jonka jälkeen lähden syöttämään asukkaille aamupalaa.

Aamupalan jälkeen usein osa asukkaista menee vielä lepäämään. Tässä välissä on myös työntekijöiden kahvitauko. Kahvitauon jälkeen on vuoteitten petaamista, lakanoiden vaihtoa ja lounaan kattamista. Asukkaille on järjestetty myös aina viikoittaista toimintaa, jossa olen ollut yleensä myös mukana.

Lounas alkaa noin kello 11.15. Asukkaita avustetaan tarvittaessa ruokailuun siirtymisessä. Käyn jälleen syöttämässä vuodeasukkaita. Lounaan jälkeen suurin osa asukkaista käy päiväunille ja työntekijöillä on ruokatauko.

Ruokatauon jälkeen pöytä katetaan valmiiksi kahdelta alkavaa päiväkahvia varten. Tämän jälkeen olen joko niiden asukkaiden kanssa jotka eivät nuku, tai sitten tarvittaessa autan työntekijöitä joissakin työtehtävissä jotka vaihtelevat aina tarpeiden mukaan. Sitten kello 14.00 alkaa päiväkahvi ja minun työpäiväni päättyy.

Työssäni pidän erityisesti ihmisten seurasta. Tykkään erityisesti jutella ja tehdä asioita asukkaiden kanssa. Olen oppinut esimerkiksi miten vanhuksia ylipäätänsä hoidetaan. Minun kohdalleni sattui erittäin hyvä työyhteisö, työntekijät ovat mukavia sekä ammattitaitoisia ja osaavat opastaa hyvin apua tarvittaessa.

Tiia Räsänen

14.7.2017 Lintutarhan töissä